НОВИНИ

Стаматов: Решението за извънредните ваканции е на кметовете на населените места

В 27 общини на страната утре учениците ще учат, но в нито един областен град няма да има учебни занятия. В курортните центрове: Банско, Разлог и Чепеларе има учебен процес, което показва, че сградите са добре отоплени. Решението за подобни екстремни ситуации са на кметовете на населените места. Това каза в предаването "Още от деня" зам.-министърът на образованието Диян Стаматов.

bnt avatar logo
от БНТ
19:31, 09.01.2017
Чете се за: 00:24 мин.
Още

"Законът позволява директорите на училищата да позволят там където е необходимо до два дни ваканция от тях и до три от кмета за учебната година. Надявам се сегашната ситуация да приключи и всъщност има резерв, който съществува като даденост и не е притеснителна дадената ситуация", поясни заместник-министърът.

Важно е да се уточни, че тези дни няма да се отучват. Това са дни, които биха могли да бъдат преструктурирани като учебно съдържание. Това означава, че има време, в което учителят по своя преценка може да сгъсти материала, да извърши по-малко преговор в определени случаи или пък по-малко обобщение, защото все пак здравето е съвсем, съвсем по-определящо от всичко това“, каза Стаматов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До 20 хиляди лева глоба за непочистен сняг
До 20 хиляди лева глоба за непочистен сняг
Как да помогнем на бездомник в студа
Как да помогнем на бездомник в студа