НОВИНИ

Арт проект на Кирил Кацаров

"SPORT UNLIMITED" е най-новият проект на Кирил Кацаров. Произведенията ще радват ценителите на изящни изкуства до 6 март в Арт галерия "Анима", в хотел Хилтън. Авторът изследва пречупването на призмите на реалността, характерно за моментите на пробив, на свръх усилие, на рекорд.

арт проект кирил кацаров
bnt avatar logo
от БНТ
22:39, 11.02.2013
Чете се за: 00:31 мин.
Още

Експозицията представя дузина платна живопис, всяко едно от които е тематично обвързано с определен спорт: плуване, футбол, халки, сумо, таекуондо, художествена гимнастика, тенис, лека атлетика, кънки на лед и др. Акцентирано е както върху известни български и световни спортисти от съвремието ни, така и върху чисто визуално въздействащи композиции, които не търсят сходство с конкретна спортна звезда.

Фокусът в картините е импулсът към нов рекорд и онзи специален миг, в който почти си докоснал другото измерение и си в една своеобразна „ничия земя". Волята за победа е толкова силна, че буквално трансформира реалността около себе си и спортистите попадат в едно променено битие, пълно с невероятни форми и цветове или просто схематично изчистени образи - символи на модерната цивилизация. Усеща се почти нереална атмосфера и безтегловност, съществуващи по други правила.

Проектът е шеста самостоятелна изложба на младия художник и рекламист Кирил Кацаров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иде ли нова битка във валутните войни
Иде ли нова битка във "валутните войни"
Китай търгува по-добре от САЩ
Китай търгува по-добре от САЩ