НОВИНИ

Конгресът на САЩ проверява срещите между Тръмп и Путин

Комисията по външна политика в Долната камара на американския Конгрес ще проверява разговорите между президентите Доналд Тръмп и Владимир Путин. До решението се стигна след статия във вестник "Вашингтон пост", че Тръмп е скрил подробности от срещите си с руския президент от членове на администрацията.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
20:11, 13.01.2019
Чете се за: 00:35 мин.
По света

За две години, откакто е в Белия дом, Доналд Тръмп е разговарял пет пъти с руския президент. Един от най-дългите им разговори беше през 2017 г., по време на форума на Г-20 в Хамбург. От срещата, обаче, няма стенограма, твърди Вашингтон пост.

Според изданието след разговора Доналд Тръмп дори взел бележките на преводача и наредил да не огласява детайли от разговора. Вестникът разбрал за това, след като двама членове от американската администрация поискали от преводача подробности, но той им отказал с обяснението, че така е наредил Доналд Тръмп.

;

Но това не е единичен случай, допълва Вашингтон пост. През 2018 на преговорите с Путин в Хелзинки, Тръмп не бил съпровождан от никого, дори от преводач. Служители от Белия дом са заявили пред вестника, че за срещите между Тръмп и Путин няма дори засекретена информация.

"Нищо не пазя в тайна. И ми е все едно какво пишат за това!" - така американския президент отговори на твърденията. В интервю за "Фокс нюз" той заяви, че се е срещал с много лидери, но "всички са се вторачили" в срещите му с Путин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С прожекции на нови български филми отбелязваме Деня на българското кино
С прожекции на нови български филми отбелязваме Деня на българското кино
Спасяват петима македонски сноубордисти в Пирин
Спасяват петима македонски сноубордисти в Пирин