НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Съвсем скоро ще разберем кои са новите носители на "Аскеер". При актрисите битката е между Василена Винченцо, Илиана Коджабашева и Радина Кърджилова. Сериозна конкуренция за водеща мъжка роля - Валентин Ганев, Владо Пенев и Иван Бърнев. Очакваме различен поглед и към церемонията, под режисурата на Иван Москов.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:40, 11.05.2019
Чете се за: 00:40 мин.
Още

От Театъра на армията ни канят и на нов спектакъл. С „Басейнът” актьорът Атанас Атанасов се завръща на любимата сцена, но като режисьор.

Това е и първата БГ поява на комедията на Щефан Фьогел. В процеса на самото писане, Фьогел се стреми максимално да си доставя удоволствие, като влиза в ролята на първи зрител. Ще усетим усмихнатата енергия в камерна зала Миракъл. И да се опитаме да изпълним режисьорското пожелание - Ще бъда щастлив, ако след нашия спектакъл нагазите усмихнати в своя басейн… Струва си!

Въглеродът може да е главен герой в различни сюжети. Като кураторската изложба на Слав Недев в галерия "Червената точка". Любопитно е как художниците приласкават четвъртия най-разпространен елемент на Земята.

“Формулата на Тео” набира нови и нови съмишленици. Филмът на Николай Василев ще има специални прожекции.

На 15 май е в кино "Люмиер", на 20-ти в "Одеон", после потегля към Фестивалния център във Варна, Лъки-Пловдив и Дом на киното.

Огромен е интересът към историята на учителя Теодосий Теодосиев, който се е отдал на мисията да създава таланти в областта на физиката. Учениците му обират медалите на олимпиади, а университети като Харвард и Принстън се състезават за тях. Примерът на „златния физик на България” дава надежда, че доброто е заразно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва биеналето във Венеция
Започва биеналето във Венеция
Заловиха трима мъже за телефонна измама
Заловиха трима мъже за телефонна измама