НОВИНИ

Американският диригент Ричард Кауфман на сцената на зала "България"

Тази вечер един от най-добрите американски диригенти на филмова музика ще заведе българската публика на пътешествие из света на "Музикалните Оскари". Ричард Кауфман ще излезе на сцената на зала "България", заедно с оркестъра на "Класик ФМ", за да представи откъси от музиката на филми като „Междузвездни войни", „Супермен", „Великолепната седморка" и „Закуска в Тифани". Преди концерта обаче диригентът се срещна с екип на БНТ- вижте какво разказа пред Айше Сали.

bnt avatar logo
от БНТ
12:15, 03.12.2016
Чете се за: 00:57 мин.
Още

Дирижира един от най-големите оркестри зад Океана, но истинската му любов е филмовата музика. Още през 1984 г. започва работа в „Метро Голдуин Майер Студиос“ и през следващите 18 години отговаря за музиката към всички телевизионни и анимационни проекти.

Тази вечер обаче Ричард Кауфман ще представи пред българската публика музиката на едни от най-обичаните холивудски ленти. Някои от тях са номинирани за Оскар, други пък са спечелили престижната статуетка.

Ричард Кауфман, диригент
Мелодията на всеки филм има своето очарование и може да ни развълнува - в един момент тя е романтична, а в друг - героична, приключенска или музика от уестърн. За да я изпълнява оркестърът наистина трябва да бъде великолепен - не само да свири добре, но и да чувства какви са героите във филма, да ги разбира.

Музика, превърнала се в част от историята и образите на героите. В зала "България" ще прозвучат произведения на знакови композитори като Джон Уилямс и Енио Мориконе, които според Кауфман са допринесли филмът да бъде още по-вълнуващ.

Ричард Кауфман, диригент
Композиторът трябва да се вслушва в историята - да бъде убеден, че музиката й подхожда. И това е едно от качествата, които трябва да притежава.

Любовта към филмовата музика носи на Кауфман и едни от най-големите отличия в света на музиката и киното. Печели "Грами" за най-добро инструментално изпълнение на популярна класика и получава две номинации за „Еми“.

Ричард Кауфман, диригент
Когато диригентът държи палката в своите ръце, никой не го чува. Всички чуват оркестъра, който свири. И затова, когато имах честта да спечеля "Грами", мисля че наградата не беше само за мен. Тя беше за всички музиканти, с които работих. Като спорта - всички празнуват победата.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Елин Пелин отбелязвят международния ден на хора с увреждания
В Елин Пелин отбелязвят международния ден на хора с увреждания
Цистерна бомба уби 24 души в Мосул
Цистерна бомба уби 24 души в Мосул