НОВИНИ

АПИ: Над 130 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж

Над 130 машини обработват в момента пътните настилки в районите със снеговалеж.Вали в областите Видин, Монтана, Враца, София, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив и Ловеч. В готовност за обработка на настилките са още машини, за да се осигури безопасността на пътуването. Временно за снегопочистване е ограничено движението на камионите над 12 т. през Троянския проход (Троян - Кърнаре), съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:25, 27.11.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
апи 130 машини обработват пътните настилки районите снеговалеж

Без ограничение за всички превозни средства е преминаването през „Републиката“, „Ришки”, „Котленски”, „Айтоски”, „Обзорски”, „Печинско”, „Превала”, „Предел” и „Рожен”.

През зимата ограничено за МПС над 12 т е движението през проходите „Петрохан” и „Шипка“, над 10 т през „Вратник” и „Твърдишки”, а над 3,5 т през „Дюлински” и „Пампорово”.

;

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

В София са разположени 116 снегопочистващи машини, но има задръствания, като на бул. Цариградско шосе има задръстване в трите колони в посока центъра, предава агенция „Фокус“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Южноафриканка стана Мис Вселена
Южноафриканка стана "Мис Вселена"
Патриарх Неофит: Решението за Македонската църква е сложен въпрос
Патриарх Неофит: Решението за Македонската църква е сложен въпрос