НОВИНИ

Арести на мафиоти в САЩ

Със зрелищна акция ФБР и Полицейското управление на Ню Йорк разбиха голям престъпен синдикат на източното крайбрежие на Съединените щати. Арестувани са над 40 гангстери от 4 нюйоркски мафиотски фамилии и една от Филаделфия.

bnt avatar logo
от Деян Йотов
17:01, 05.08.2016
Чете се за: 00:40 мин.
По света

Мафиотският кооператив е действал от най-северните части на щата Масачузетс до най-южните на Флорида. Престъпленията им обхващат както добре описаните в криминалните романи от миналия век традиционни гангстерски дейности, така и модерни - електронни измами.

Робърт Бойс, детектив от полицията в Ню Йорк
Операция "Подвижна мишена" е 44-месечно разследване. Заедно с ФБР арестувахме 46 членове на множество престъпни фамилии - Дженовезе, Лукезе, Бонано и Гамбино. Те са били замесени в рекет чрез заеми, спортни залагания, нелегални казина, измами с кредитни карти, лекарски рецепти, трафик на огнестрелно оръжие, наркотици и палежи.

Синдикатът се е управлявал от триумвират, включващ Паскуале Парело и Юджийн Онофрио от клана Гамбино и боса на филаделфийската мафия Джоузеф Мерлино - Хилавия Джоуи.

Още по-звучни прякори имат някои от подчинените им надолу в мафиотската йерархия - Акулата, Мустака, Влекача, Мускула. А най-ядосан пред съда в Манхатън бе Ники Перуката. Никълъс Вуоло заяви, че е невинен и прати репортерите да... се разхождат.

В отделна операция на нюйоркската полиция за производство и разпространение на амфетамини бе арестуван и Джон Готи-младши. Внукът на бившия кръстник на клана Гамбино Джон Готи бе хванат с над 850 хапчета и 240 000 долара в брой.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деца от лятна школа по журналистика проучват православни храмове
Деца от лятна школа по журналистика проучват православни храмове
Локализираха пожара във вилната зона на Казанлък
Локализираха пожара във вилната зона на Казанлък