НОВИНИ

Атанас Семов: Важно е какво ще прави правителството, не кой какъв министър ще е

Доцент Атанас Семов беше категоричен, че политиците трябва да се съсредоточат върху важните приоритети, а не върху това кой какъв министър ще е. В предаването "Денят започва с Георги Любенов" той посочи, че България лека-полека изчезва като нация.

bnt avatar logo
от БНТ
09:45, 23.04.2017
Чете се за: 00:56 мин.
У нас
Атанас Семов: "В България има няколко драматични приоритета. Големия въпрос е какво ще прави правителството, а то не зависи от това кой на какво е министър. Зависи от това каква колективна воля имат участващите политически субекти и как си представят България. Виждат ли България извън джоба си. Защото се боя, че това все по-малко е факт. За това България изчезва като нация, за това тук корупцията е състояние на политическия живот, за това в България образованието е презряно, въпреки че в политическите програми се пише, че е приоритет. То не е приоритет, включително защото неграмотни хора редят приоритетите. В България има изключително неадекватно отношение към възрастния човек. Пълна липса на оценка на това кой какво е постигнал през живота си и какво му се полага в края на живота му, изразяващо се в пенсионната система и не само. Имаме сгрешен модел на здравеопазването. Мога да продължа и още."
Семов коментира и изборите във Франция, като посочи присъствието на Марин Льо Пен за много полезно за другите политически формации, но не смята, че тя ще спечели.

Атанас Семов: "По-важен ще е балотажа във френските избори. Вторият тур, когато има само двама кандидати, ще бъде тур за премерване на разума. Интересно ще е кой ще участва на балотажа с Льо Пен, защото тя ще бъде там. И левицата и десницата направиха грешки. Важно е да се направи извода, защо традиционните политически партии вече губят позиции почти навсякъде в Европа. Не е невъзможно Льо Пен да стане президент, но го смятам за малко вероятно. Смятам, че присъствието ѝ е полезно, защото тя принуждава другите политически формации да излязат от пухкавия облак на демократичното празноговорене и да се върнат към истински големите проблеми на избирателите си, на държавите си и на континентите си."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте в 14:30 по БНТ1 филма Антарктида - 25 стъпки в бъдещето
Гледайте в 14:30 по БНТ1 филма "Антарктида - 25 стъпки в бъдещето"
От изящни музикални инструменти до бижута
От изящни музикални инструменти до бижута