НОВИНИ

Атентатът в Турция е срещу опитите на страната за сближаване с Русия?

Атентатът на истанбулското летище е насочен срещу опитите на турските власти да подобрят отношенията си с Русия и Израел, заяви днес в профила си във Фейсбук председателят на комитета по международните въпроси на Съвета на федерацията на Русия Константин Косачов, цитиран от ТАСС.

bnt avatar logo
от БТА
10:42, 29.06.2016
Чете се за: 00:31 мин.
По света
атентатът турция опитите страната сближаване русия

Според Косачов версията на турските власти за възможна връзка на атентата с "Ислямска държава" изглежда най-вероятна. Той подчертава, че атентатът е показал опасността от действията на Турция "в подкрепа на едни или други терористи, включително покупката на петрол от тях или предоставянето на възможности за тяхното лечение, рехабилитация или тренировки".

"Подкрепата на терористи винаги е като бумеранг, което могат да потвърдят американците, "отгледали" навремето Осама Бин Ладен като оръжие срещу СССР", заяви Косачов.

Той смята, че атентатът на истанбулското летище е своеобразно предупреждение към Турция да не участва във формиращия се единен антитерористичен фронт, създаван "с усилията преди всичко на руската дипломация". Според Косачов обаче тази трагедия няма да отложи, а по-скоро ще ускори диалога между лидерите на Русия и Турция.

При терористично нападение на международното летище в Истанбул снощи загинаха 36 и бяха ранени 147 души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Плевнелиев изпрати съболезнователно писмо до Реджеп Ердоган
Президентът Плевнелиев изпрати съболезнователно писмо до Реджеп Ердоган
Глобиха две заведения в Пловдив заради наднормен шум
Глобиха две заведения в Пловдив заради наднормен шум