НОВИНИ

Как българин стана княз на остров

Българи основаха нова държава и набират поданици. Нова Атлантида е вулканичен остров някъде в Тихия океан. Държавата има княз, вицепремиер и няколко министри.

bnt avatar logo
от Боряна Черганова
10:59, 06.11.2016
Чете се за: 01:23 мин.
По света

Екзотичната държава-остров Нова Атлантида се намира близо до бреговете на Нова Зеландия. Дипломатическото и представителство обаче е в София. Територията от година е монархия, а Владимир Баланов е неин княз. Авантюристичната идея за създаването и започва преди 4 години със засичането на плаващия остров от спътниците на НАСА.

2012 година в района на Тихия океан избухва един от най-големите подводни вулкани, в следствие на които се образува един голям остров. Размерите са му 27 хиляди квадратни километра. Възможности в международното право позволяват Баланов да придобие острова, докато е ничия територия.

Въпрос: Как получихте вие този остров?

Владимир Баланов: "Има си правила, по които се получава."

Въпрос: Завладяхте ли го?

"Да, имате насреща един завоевател, колонизатор или както искате го наречете. Но това е съгласно правото, има си процедура, с която беше направена експедиция, съответно беше завладян острова по тия правила, бяха поставени и съответните маркировки.

Според самопровъзгласилия се княз на Нова Атлантида - *природните богатства на острова са оценени на над 5 трилиона долара. А поданици на държавата са едни от най-умните хора в България - представители на МЕНСА.

Христо Радков - председател на МЕНСА България: "Представете си една скала, която е широка, колкото разстоянието от София до Дупница, а дължината на тази скала е колкото от София до Истанбул...."

За сега условия за живот на отдалечения остров няма, но умните хора ще имат свободата да моделират държава от нов вид.

Христо Радков – председател на МЕНСА - България: "Докато при формирането на всички други държави е имало природни ресурси на самите места. Ние в този момент трябва даже да добиваме водата за пиене. За миене после ще говорим, или от океана или по някакъв начин трябва да събираме дъждовна вода. Трябва да вложим ресурс, за да имаме тази вода на разположение."

Новата държава няма никакви финансови задължения, а вече си има собствена конституция, герб и дори печат. За сега парламентът и ще е виртуален и ще взима решения за управлението на ресурсите от всяка точка на света.

Борислав Борисов - проф. по икономика: "Ние трябва да изключим нашите традиционни представи за някакъв остров, на който може би живеят и някакви аборигени с препаски, няма такова нещо, има един актив, който съществува реално и който дава възможност за развитието на тази виртуална държава, която да обединява хора с общи интереси."

Първият икономически план на завоевателя Баланов е да създаде условия за произвеждане на електроенергия от дълбоководни течения и да привлече инвеститори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Красимир Каракачанов гласува за силна  бъдеща национална държава
Красимир Каракачанов гласува за силна бъдеща национална държава
Цветан Цветанов: Гласувах за стабилност
Цветан Цветанов: Гласувах за стабилност