НОВИНИ

Бедността и демографската криза - основни теми в платформата на ДПС за изборите

Подкрепа за съществуващия данъчен модел заявиха представителите на работодателите в България и ДПС при срещата си днес. От Движението определиха борбата с бедността и демографската криза като двете основни теми, на които стъпва предизборната им платформа. Срещата беше по покана на национално - представените работодателски организации, които ще се срещнат с всички политически сили с очаквано участие в следващия парламент.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
19:15, 22.02.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

От ДПС изразиха готовност идеи на бизнеса да бъдат включени в програмната им декларация за предстоящите избори. От Движението подчертаха, че основен инструмент за решаване на проблемите е ускоряването на инвестиционния процес, като това трябва да стане с подкрепата на държавата във всички фази на финансиране.

Икономическият екип на ДПС заяви подкрепа за приоритетите на бизнеса, като запазване на валутния борд до влизането ни в еврозоната и ускорено влизане в чакалнята на тази зона, искането за балансиран бюджет, както и търсенето на решение на основния проблем на работодателите - липсата на достатъчно кадри.

Васил Велев - председател на АИКБ: В това отношение ние поставихме нашите приоритети за реформа в образованието и за промени в политиките по трудова миграция с оглед вноса на недостигащи специалисти и работници за българската икономика. Очакваме повече настойчивост в по-доброто регулиране на картелите, премахване на поръчковото законодателство.
Мустафа Карадайъ - председател на ДПС: Основата на нашата платформа ние я заложихме на две важни теми - бедността, борбата с бедността и другата е демографската криза. И нашият ключ като ДПС за решаването на тези проблеми се съдържа в понятието - инвестиции.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безопасността на храните ще е приоритет при българското председателството на ЕС
Безопасността на храните ще е приоритет при българското председателството на ЕС
Станислав Анастасов: Трябва едно ценностно мнозинство в следващия парламент
Станислав Анастасов: Трябва едно ценностно мнозинство в следващия парламент