НОВИНИ

Бежанците ще могат да се придвижват само в определени зони

Вечерен час и засилен контрол в бежанския лагер в Харманли, след масовия бой между бежанци и нападението над полицаи в неделя вечер.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
18:01, 30.08.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
бежанците придвижват определени зони

След безредиците от Държавната агенция за бежанците подготвиха промени в Закона за убежището и бежанците, с идеята да бъдат определени зони за придвижване на лицата в процедура по предоставяне на международна закрила. Тези зони няма да засягат човешките права, но онези които ги прекрачат ще бъдат санкционирани и изпратени в помещения от затворен тип.

Още утре Министерският съвет ще гласува промяна в устройствения правилник на Агенцията за бежанците за да могат да бъдат създадени такива помещения. Там ще бъдат изпращани и системните нарушители на реда в центровете за временно настаняване. Това каза Петя Първанова, председател на Държавната агенция за бежанците, на брифинг във ведомството днес следобед. Първанова проведе работна среща с кмета на Харманли Мария Киркова, областният управител на Хасково Станислав Дечев и директор на ОДМВР-Хасково Ангел Цанков. На нея се набелязаха краткосрочни и бързодействащи и спешни мерки, с цел да подпомогнат да се възстанови реда и спокойствието в РПЦ-Харманли, както и в самия регион.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виваком ще компенсира абонатите си
Виваком ще компенсира абонатите си
Четвъртокласник от Русе се завърна с медал от Сингапур
Четвъртокласник от Русе се завърна с медал от Сингапур