НОВИНИ

Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер се готви за пети брак

Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер се готви да сключи пети брак с корейка преводачка, която е с 26 години по-млада от него, след като досегашният му брак се разпадна, съобщи самият той днес.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:38, 25.01.2018
Чете се за: 00:43 мин.
По света
бившият германски канцлер герхард шрьодер готви пети брак

73-годишният бивш германски лидер – чийто разнообразен личен живот и четири брака му спечелиха прякора „Човекът Ауди“ по аналогия с четирите кръга на емблемата на германския производител на коли – каза, че през тази година ще се ожени за Ким Со Йен.

„Вече се срещнах с нейното семейство“, каза той на пресконференция в Сеул, където усмихната двойка стоеше със сплетени ръце пред камерите. „Сватбата вероятно ще се състои през есента, а точното място и време ще бъдат определени допълнително“.

Ким Со Йен, която е на 47 г., е представител в Сеул на Агенцията за икономическо развитие на германската провинция Северен Рейн-Вестфалия и е работила като преводачка на Шрьодер. Тяхната връзка стана известна през септември, когато Дорис Шрьодер Копф, четвъртата съпруга на бившия канцлер, каза, че е в процес на развод с него и че Ким Со Йен е част от причините за разпадането на брака им.

В четвъртък Шрьодер настояваше, че бъдещата му съпруга няма нищо общо с развода му, но каза, че останалата част от живота си ще прекара пътувайки между Германия и Южна Корея. Той подчерта, че има необикновен интерес към историята, културата и изкуството на Южна Корея и се надявал да има повече възможности да научи повече за южнокорейците и културното наследство на тази страна.

Шрьодер беше федерален канцлер от 1998 до 2005 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учени откриха най-добрия природен антидепресант
Учени откриха най-добрия природен антидепресант
Екатерина Захариева: Хубаво е да има по-широк дебат за Истанбулската конвенция
Екатерина Захариева: Хубаво е да има по-широк дебат за Истанбулската конвенция