НОВИНИ

Бившият кмет на Стрелча посегнал на живота си в ареста?

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев е посегнал на живота си в пазарджишкия арест. Това съобщи за БНТ адвокатът на обвинения в сексуално посегателство над непълнолетно момиче. Инцидентът е станал привечер вчера. Според прокуратурата обаче няма достатъчно доказателства, за да се твърди, че става въпрос за опит на самоубийство.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
16:50, 06.06.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Заради влошеното си състояние Иван Евстатиев е блъскал главата си в стена с цел да се самоубие, твърди адвокат Ташкена Колчева. От ударите мъжът е счупил част от черепа си. Това не е първият опит, в който Евстатиев посяга на живота си, припомня защитата му.

Ташкена Колчева, адвокат на Иван Евстатиев: Фактът, че е приет с комоцио, фактът, че има такова счупване говори за сериозен опит да се лиши от живота си. Не мога да кажа къде са били надзирателите и дали е имало наздиратели. Все пак говорим за почивен ден - неделя. Аз не мога да виня надзирателите. Аз виня прокуратурата и съда.
;

Евстатиев е на лечение в неврохирургичното отделение на областната болница в Пазарджик. Според медиците до два-три дни той ще бъде изписан.

Д-р Васил Вълчев, изп. директор на МБАЛ „Пазарджик": Официалната версия беше, че е паднал от легло и е наранил главата си. Има рани в областта на челото, има фрактура. Не е губил съзнание. Контактен и адекватен.

От Окръжната прокуратура в Пазарджик заявиха за БНТ, че няма данни Евстатиев да е направил опит за самоубийство. Кръв е имало на пода в килията, където бившият кмет е открит, а не по стената.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цирк дьо Солей отново зашеметява
Цирк дьо Солей отново зашеметява
Французин планирал 15 атаки по време на Евро 2016
Французин планирал 15 атаки по време на Евро 2016