НОВИНИ

Задържаха пиян шофьор на автобус, превозващ деца

Пътни полицаи във Велико Търново засякоха пиян шофьор на автобус минути преди да потегли на екскурзия с над 40 третокласници. При рутинна проверка дрегерът отчел над 0,5 промила алкохол. По-късно се оказало, че пияният шофьор зад волана всъщност е собственик на фирмата превозвач. Автобусът незабавно е спрян от движение, а след известно закъснение децата все пак потеглили с два микробуса на същата фирма.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
14:28, 06.06.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

В 7:30 часа тази сутрин третокласниците, родители и учители се събрали в двора на училището, за да потеглят на зелено училище в Хисаря. Преди отпътуване обаче водачът и автобуса подлежат на задължителна проверка от КАТ, която установила, че мъжът е в нетрезво състояние.

Атанас Атанасов- началник на сектор „Пътна полиция"
„Служителите проверяват съответната документация, технически състояние на автомобила и проверка за алкохол на водача., за което е санкциониран и автобуса е спрян от движение, съгласно закона за движение по пътищата"
;

След близо час чакане децата отпътуваха за Хисаря с два по-малки автобуса на същата фирма. Родителите са притеснени и много ядосани. Казват, че шофьорът ги посрещнал фъфлейкии и се държал видимо неадекватно с децата.

Илиян Кънев - родител
„0,64 промила, след което шофьора замина да дава кръвна проба, което смятам, че абсолютно ненормално. Това е частно фирма, в която би трябвало да се следи, преди шофьорите да излязат, да се взема такава проба, да се знае в какво състояние са"
Иван Стоянов- родител
„Всички родители са афектирани, как може това нещо да се случи, и то точно от собственика на фирмата като шофьор"

Според транспортната фирма шофьорът не е употребил алкохол, а дрегерът е отчел положителната проба, защото мъжът имал проблеми със стомаха.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АБВ има поне две сериозни кандидатури за президент
АБВ има поне две сериозни кандидатури за президент
Започна делото срещу сина на съдия Евгени Стайков
Започна делото срещу сина на съдия Евгени Стайков