НОВИНИ

Българи са продали новородено бебе в Гърция срещу 8000 евро

Българи са замесени в продажба на бебе в гръцкия град Катерини, съобщава електронното издание на гръцкия вестник "Прото тема". Новороденото момченце е продадено на бездетно гръцко семейство срещу сумата от осем хиляди евро. Майката на детето е 30-годишна българка, която е имала финансови проблеми. Тя е предала детето веднага след раждането. В сделката е посредничил 39-годишен българин.

bnt avatar logo
от БТА
15:49, 02.12.2016
Чете се за: 00:23 мин.
По света
българи продали новородено бебе гърция 8000 евро

Полицията съобщава, че бебето е родено в началото на юни като преди раждането майката е живеела в апартамент на други двама българи, за които се съобщава, че са роми. От платената от гръцкото семейство сума две хиляди евро е получила майката, а семейството, което я е приютило е взело 1 350 евро. Останалите пари е задържал организаторът на продажбата.

До момента полицията не е открила бебето и новите му родители. Властите разследват участието на българите и в други подобни случаи. През октомври отново в Катерини българска двойка се е опитала да продаде дъщеричката си, но в последния момент сделката е била осуетена. Тогава полицията е арестувала родителите и още двама българи. Самоличността на посредника, който също е българин, не е била установена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Политически реакции след връщането на мандата от ГЕРБ
Политически реакции след връщането на мандата от ГЕРБ
ЕК създава открита база данни за миграцията
ЕК създава открита база данни за миграцията