НОВИНИ

Блокадите по българо-гръцката граница остават

Блокадите по българо-гръцката граница остават и след края на вчерашната общонационална стачка. Граничният пункт Кулата-Промахон беше отверен 5 часа днес през деня, което позволи на шофьорите, които от три дни чакат да преминат границата, да се измъкнат от капана на гръцките фермери.

блокадите българо гръцката граница остават
bnt avatar logo
от БНТ
16:30, 05.02.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

След 14 часа на обаче границата отново беше затворена за тежкотоварните автомобили и в двете посоки. Министърът на транспорта Ивайло Московски посети днес граничния пункт Кулата и се срещна да разговаря за ситуацията на българо-гръцката граница с областния управител на Серес, както и със стачкуващите гръцки фермери.

Той ги е помолил, при затваряне на границата да оказват съдействие на българските шофьори да получат храна и вода в случай. Московски каза още, че е потърсил съдействие от еврокомисаря по транспорта да се осигури пропускателен режим през граничите на България с Гърция. И Пункът Илинден-Ексохи също е затворен от 10 часа тази сутрин.

Там фермерите се се заканили три дни да не пропускат тежкотоварни автомобили и да затворят напълно границата и за автомобили утре от 15 часа до неделя до 15 часа. Днес гръцките фермери се събраха в Солун, за да координират действията си за идните дни. Те решиха утре да блокират за 24 часа пътища, граници, летища и пристанища от утре на обяд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шивачките в Калофер отново на протест
Шивачките в Калофер отново на протест
Парламентът прие промените в Закона за отбраната и въоръжените сили
Парламентът прие промените в Закона за отбраната и въоръжените сили