Борисов и Медведев обсъдиха енергийни теми в Брюксел

Министър-председателят Бойко Борисов и премиерът на Руската федерация Дмитрий Медведев обсъдиха засилването на партньорството между двете страни в сферата на енергетиката и туризма. Двамата правителствени ръководители разговаряха в рамките на 12-ата среща на върха Азия - Европа (АСЕМ) в Брюксел, която тази година се домакинства от ЕС.

от БНТ
14:25, 19.10.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
борисов медведев обсъдиха енергийни теми брюксел

По време на срещата беше обсъдено задълбочаването на отношенията в енергийния сектор между двете страни. „Обменихме мнения за възможностите на нашия газов хъб „Балкан“, където да привлечем газ и от терминала в Гърция, и от Черно море. Започва и трети сондаж в блок „Хан Аспарух“. Ще имаме възможности от много посоки да постъпва газ в газовия хъб“, заяви още българският премиер.


;

Бойко Борисов и Дмитрий Медведев отчетоха ръст на руските туристи в страната ни тази година. „Вече се върнаха руските туристи в България. Предстои работа на смесената комисия през октомври в Москва“, допълни българският премиер.

Двамата правителствени ръководители изразиха задоволство и от активизиране на двустранното партньорство през последните години в търговско-икономическата сфера.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Керч се сбогува с жертвите от кървавото нападение
Керч се сбогува с жертвите от кървавото нападение
Борисов за думите на Симеонов: Мога само да се извиня от името на правителството
Борисов за думите на Симеонов: Мога само да се извиня от името на правителството