НОВИНИ

Бойко Борисов заяви, че SMS-ът му е препратен от негов съветник

Премиерът Бойко Борисов заяви, че вчерашният SMS му е препратен от негов съветник, а не от член на Висшия съдебен съвет. Пред журналисти в парламента Борисов каза също, че днес се е видял с шефа на "Овергаз" Сашо Дончев, и че двамата са установили, че страховете им за газовите доставки са плод на интрига. Драмата с доставките от "Газпром" се разрази в навечерието на Нова година. Премиерът видя заговор срещу властта, а бизнесменът определи Борисов като участник в проблемите с Овергаз.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
17:24, 15.01.2016
Чете се за: 01:26 мин.
У нас

Премиерът Борисов обясни на медиите, че има добра комуникация с председателя на ВКС Лозан Панов и в телефонен разговор му казал, че е винаги готов да отиде във ВС, за да бъде изслушан.

Бойко Борисов - министър-председател: Аз в телефонен разговор с г-н Панов съм обяснил, че съм готов да отида винаги, но те нямат право да ме викат. И това ще е прецедент. Когато вчера за пореден път се повдигна тази тема, аз станах, отидох и обясних не на закрито на заседание на етична комисия, а на открито пред всички медии, защото в неговото изказване той започна да ме пита защо моята ПГ в парламента е гласувала по един или друг начин, което не е негова работа.

Попитан кой му е пратил SMS-ът по време на заседанието на ВСС и защо той го е препратил на Лозан Панов, Борисов отговори.

Бойко Борисов - министър-председател: Защото ми препратиха мои съветници този SMS и аз понеже му бях обяснил, а той молбата ми е да проверите, поне така ми казаха вчера - че той е казал - да извикаме пак Борисов на етичната комисия, макар че той няма да дойде. На негово място аз не бих дошъл. Нещо подобно е казал. И затова аз му го препратих, защото ние многократно сме комуникирали по всички теми, които касаят съдебната система в частта строителство, обзавеждане, инфраструктура и всичко останало.

И днес Борисов категорично отрече да е искал "Опраскването на съдия Янева.

Бойко Борисов - министър-председател: Не съм говорил и вчера го казах - че нито с Панов, нито с Цацаров, нито с Колев, нито с който и да било от съвета съм говорил. Ченалова защото се обажда ,обажда и аз за първи и единствен път я приех. Тя искаше подкрепа от мен. Аз казах, че не мога да й дам никаква. После поиска подкрепа и аз й казах, че не мога да й дам такава подкрепа. Към г-н Панов това е, както някои искат да го представят, заплашителен смс или каквото и да било. Имали сме винаги прекрасна комуникация. А във времето, когато го беше страх, след една катастрофа, когато го бяха ударили, аз лично говорих с него да го убедя, че нищо няма да му се случи, защото - пратих тогавашния главен секретар и полиция да го охраняват и да му покажат, че свободата и сигурността е гарантирана. От мой съветник казах, не е член на ВСС днес се е видял и със Сашо Дончев. Винаги сме имали добра комуникация с него, свързана с инфраструктурата в газовия бизнес и либерализацията на пазара. Оказа се, че и моите и неговите страхове са били плод на една действително интрига. Разбрахме се, стиснахме си ръцете и аз се надявам, че няма да имаме проблеми в това отношение. С времето всяко едно нещо си идва по местата.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавата ще отпусне 20 млн лева за ремонт на Св. Александър Невски
Държавата ще отпусне 20 млн лева за ремонт на "Св. Александър Невски"
В 18 часа окръжният съд във Враца ще обяви решението си за братя Дамянови
В 18 часа окръжният съд във Враца ще обяви решението си за братя Дамянови