НОВИНИ

​БСП даде 24 часа на Ивайло Московски да освободи ръководството на БДЖ​

От БСП заявиха, че дават срок от 24 часа на министъра на транспорта Ивайло Московски да освободи цялото ръководство на БДЖ, в противен случай от "Позитано" 20 ще поискат оставката на министъра. Сред причините, които бяха изтъкнати, са съкратеният график на движение, некачествени ремонти на влакове, както и издръжката от страна на БДЖ на футболен отбор.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
15:55, 29.01.2018 (обновена)
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

От "Позитано" 20 поискаха Инспекцията по труда да провери по колко часа над лимита работят машинистите, както и Сметната палата да влезе на одит в БДЖ и да види за какво се плащат пари за футболен отбор.

Георги Свиленски - заместник-председател на ПГ "БСП за България": Това какво е, ако не е корупция - да плащаш едни пари за нещо, за което не е свършена работа? Тоест този футболист като футболист нищо не е допринесъл с футболните си умения за развитието на БДЖ.
Димитър Данчев - депутат от ПГ "БСП за България": Стана вече печално известно, че служители работят много часове извън допустимата норма, че имаме некачествени ремонти, в това число локомотиви и подвижен състав, които се ремонтират за едно и също нещо по няколко пъти.

И друга транспортна тема, подета от БСП - борбата с корупцията в ДАИ. В брифинга на социалистите участва бившият началник на ДАИ-София, който според БСП е уволнен, защото подавал сигнали до институциите за корупция.

Кънчо Димитров - бивш началник на ДАИ-София": От днес вече не съм началник на областния отдел в София, защото ме уволниха. Истинската причина е затуй, че се боря срещу корупцията и продажбата на шофьорски книжки.

Съвсем друга причина за уволнението съобщи министър Ивайло Московски. Той цитира мотивите на дисциплинарна комисия от петима души за освобождаването на Кънчо Димитров, който 7 месеца бил в болнични.

Ивайло Московски - министър на транспорта: Това е писмо от Министерството на здравеопазването, с което ни казват, че той е представил фалшив болничен лист, за да го няма 7 месеца на работа.

Министър Московски обяви, че освободеният бивш шеф на ДАИ-София така и не се явил пред Дисциплинарната комисия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фермери разменят семена на пазара във Варна
Фермери разменят семена на пазара във Варна
Слон без паспорт (ВИДЕО)
Слон без паспорт (ВИДЕО)