НОВИНИ

БСП провежда заседание на Изпълнителното бюро на партията

От 10 часа започна заседанието на Изпълнителното бюро на БСП, на което ръководството на партията обсъжда резултатите от изборите и поведението на "БСП за България" в 44-тото народно събрание. Още в изборната нощ председателят на партията Корнелия Нинова заяви, че БСП няма да участва в широко коалиционно управление заедно с ГЕРБ. Освен това от БСП са категорични, че ако ГЕРБ не успеят да съставят правителство и БСП получи мандат ще се опитат да го реализират на всяка цена.

Вера Александрова
от Вера Александрова
12:08, 28.03.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
Антон Кутев - БСП
"За мен е абсолютно безспорно, че няма как да се направи тази коалиция, коалиция се прави само на основата на общи ценности. В случая имаме разминаване диаметрално на ценностите и не защото ГЕРБ са дясна партия, а ние сме лява, а защото ГЕРБ са популистка партия и нито една част от нашите леви идеи не може да бъде реализирана по този начин. Така че за мен разговорът изобщо за коалиция с ГЕРБ е абсурден и няма как да се случи. - Ако все пак мандатът стигне до БСП, кои са възможните коалиционни партньори? - От това, което виждам единствено патриотите могат да бъдат. Най-важното за БСП е да не прави никакви компромиси, ние платихме ужасно висока цена за компромиси досега и оттук нататък компромиси не бива да се правят. Ако трябва ще стоим в опозиция. Ние можем да бъдем полезни и силни в опозиция, няма нужда да си задължително в управлението, за да можеш да направиш нещо за съвременния демократичен свят".

След като приключи заседанието на Изпълнителното бюро на БСП около 14.30 часа от партията ще дадат пресконференция, на която ще оповестят решенията от заседанието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Около 10% от децата у нас не са имунизирани срещу морбили
Около 10% от децата у нас не са имунизирани срещу морбили
Насрочиха референдума в Провадия за 14 май
Насрочиха референдума в Провадия за 14 май