САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Да бъдеш Доналд Тръмп

Аутсайдерът на изборите, който стъпи на прага на Белия дом. За 17 месеца Тръмп преобърна модела на американските предизборни кампании. С комбинация от харизма, остър език, борбеност, популизъм и отричане на всичко, свързано с управляващите във Вашингтон.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
07:02, 09.11.2016
Чете се за: 01:48 мин.
По света

Преди двубоя с Клинтън, Тръмп неутрализира 16-те си съперници републиканци. Спечели номинацията, напук на партийния елит, който не успя да го спре и задълбочи разцеплението в партията.

"Ще направим Америка велика отново".

Овладя до последната капка гнева срещу политиците във Вашингтон и се възползва от разделението на американското общество. Човек на крайностите, бълващ противоречия в рамките на денонощие, разпалващ страстите за секунди, винаги в епицентъра на вниманието.

"Президентът Обама и Хилари Клинтън са основателите на "Ислямска държава". Те са основателите".

Тръмп обяви, че външната му политика ще се гради на интересите и сигурността на страната му, допусна възможността от разпадане на НАТО, предложи въвеждането на пълна забрана за влизане на мюсюлмани в страната и изграждането на стена по границата с Мексико, за която Мексико да плати.

ДОНАЛД ТРЪМП: "Ще построя велика стена, а никой не строи стени по-добре от мен".

Закани се да вкара Клинтън в затвора и да отмени здравната реформа Обамакеър. Обеща милиони нови работни места за американците, но шапките за кампанията му бяха произведени в чужбина.

Обвиненията в сексуални посегателства от няколко жени срещу него в последните седмици от кампанията разклатиха силно позициите му. Но преднината на съперничката му отново се стопи след намесата на шефа на ФБР и разгарянето на скандала с имейлите на Клинтън.

Тръмп изрече фрази и обиди, с които не просто прегази политическата коректност, но и добрия вкус. Подобни думи биха коствали кандидатурата и политическата кариера на всеки друг, но не и неговата. Поддръжниците му го подкрепят не защото приемат всичко, което казва или прави, а заради кризата на лидерството и в двете големи американски партии. Намират го за автентичен на фона на клишетата и празните обещания на останалите политици.

ДОНАЛД ТРЪМП: "Мразя това, но влизам в политическото русло. Толкова много хора ме подкрепиха."

Тръмп се устреми към върховете на политиката, като човек, доказал, че владее съвършено изкуството на успеха.

Роден в Куинс на 14 юни 1946. От баща си Фред, който е строителен предприемач, наследява страстта към недвижимите имоти, а от майки си - шотландска кръв. През 1982 - ра 10 000 балона политат над Манхатън за откриването на Тръмп Тауър - символът на бизнес империята. Първата му книга "Изкуството на сделката" го превръща в гуру на предприемачите. Почти 10 години по - късно понася огромни загуби след опустошителен развод с Ивана Тръмп и срив на пазара на имоти. В този момент дори се обръща към бездомник с думите, че е с 900 милиона долара по - беден от него заради дълговете си. Но бизнесът му не потъва, а той издава книгата "Изкуството на оцеляването". През 2004 започва шоуто "Стажантът" му донася звезда на алеята на славата в Холивуд.

И ако зад всеки успял мъж стои една силна жена, зад Тръмп са повече. През 2005 - та милиардерът минава под венчило за трети път за словенката Мелания Кнаус. Но снимките на щастливата булка за "Вог" днес бледнеят пред кадъра с двама от гостите на събитието - семейство Клинтън.

;

Въпреки някогашната близост, Тръмп се изправи срещу Хилари в характерния си стил.

ДОНАЛД ТРЪМП : "Каква гадна жена!"

Заради Тръмп тази кампания беше единствена по рода си. Когато се кандидатира, Тръмп обяви американската мечта за мъртва и обеща да я върне по-голяма и по - силна отвсякога.

ДОНАЛД ТРЪМП : Аз съм с вас, ще се боря за вас, ще спечеля за вас!
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Гледат делото Червей на втора инстанция
Гледат делото "Червей" на втора инстанция
Депутатите се връщат на работа
Депутатите се връщат на работа