НОВИНИ

Деца от Китай и България влизат в ролята на дипломати

10-годишни отличници от Китай, подбрани сред стотици хиляди кандидати, гостуват в страната ни. Целта им е да опознаят културата и традициите на различни народи по света.

Андреа Драганова
от Андреа Драганова
21:29, 23.01.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

След концерт и урок по български народни танци, гостите опитаха нашето кисело мляко и дори се научиха как да си го приготвят сами.

Уини Джанг, лидер на китайската делегация от Младите културни посланици на Китай: "За първи път съм в България. Харесва ми снега, който е натрупал тук. Знам за Розовата Долина в Казанлък и за качествата на розовото масло. Децата са все още много малки, но се надявам, че това посещение ще бъде един стимул за тях, когато пораснат да се върнат отново тук, за да опознаят културните особености и обичаи на България."

Гостите от Китай се представиха с традиционни танци и бойни изкуства под ръководството на известната хореографка Шанг Сичао от Пекинската танцова академия.

Олга Ялъмова, директор на ЧСОУ „Евлоги и Христо Георгиеви": "Изучаването на китайски език върви паралелно с изучаването и на културата на Китай. Ето защо този обмен наистина е много важен за нас и за нашите ученици."
Димитър Иванов от Българо-китайската търговско-промишлена камара: "Следващата стъпка, която предприемаме е организирането на 30 деца българчета, които още тази година да посетят Китай и да покажат най-доброто от България."

Визитата продължава и утре, когато китайските ученици ще разгледат забележителностите на София!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мексиканският президент заяви, че Мексико не вярва в стени, а в мостове
Мексиканският президент заяви, че Мексико не вярва в стени, а в мостове
Всеки пети е гледал по БНТ встъпването в длъжност на Румен Радев
Всеки пети е гледал по БНТ встъпването в длъжност на Румен Радев