НОВИНИ

Димитър Манолов, КТ „Подкрепа“: Протестите в страната не са с автентична енергия

Протестите в страната са повече привидност, а не носят автентична гражданска енергия. Така коментира протестите в страната президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов. Той допълни, че недоволството на протестиращите е формулирано с твърде широки искания.

bnt avatar logo
от БНТ
08:10, 19.11.2018
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Протестите срещу Валери Симеонов обаче са автентични, заяви Манолов. Той изрази съмнението, че Симеонов е подал оставка като вицепремиер заради протестите и предположи, че въпросът е бил вътрешнопартиен. Продължаваме да бъдем страната с най-ниските доходи и най-ниското качество на живот в ЕС - с най-ниски доходи и най-голямо неравенство, но за това не се говори, заяви президентът на КТ „Подкрепа“. По думите му, паралел с протести във Франция не може да се прави.

Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“: Протестите във Франция не са срещу високите цени на горивата, а срещу покачването на акциза на горивата.
;

През следващата седмица КТ „Подкрепа“ организира протест срещу идеята на ЕС „да се закрие българската въглищна енергетика“. Това по думите му са 150 000 работни места и 47% от произведената енергия в страната.

Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“: Утре имаме среща с Министерството на енергетиката и на околната среда, за да видим каква ще е позицията на България на предстоящата среща в Катовице, където ще се разискват тези неща. Това е нещо автентично. Казваш, че има проблем, и насочваш протестна енергия.
;

„Не можем да живеем нормално“ е твърде общо оплакване, а при ниска заплата се протестира пред работодателя си, допълни Манолов.

Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“: Тези неща се борят по този начин. Този протест няма адресат. Кой ще ви повиши заплатата, ако не конкретният работодател? Много по-лесно и автентично е да му затвориш фабриката.

Ако синдикатите свалят правителство, ще угодят на неговите опоненти, но не и на тези, гласували за него, заяви Димитър Манолов. Той изтъкна, че ролята на синдикатите не е да сваля правителства, а да се бори за социални политики. Като пример той даде борбата на КТ „Подкрепа“ нощният труд да се заплаща повече.

За протестите има всякакви хипотези - дори участие на външни сили или да са организирани от самите управляващи, за да имат повод да подадат оставка. „Автентичонст не се вижда“, завърши той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Докладът на ЕК за Румъния се чете различно от управляващи и опозиция
Докладът на ЕК за Румъния се чете различно от управляващи и опозиция
В Русе отваря врати нова кризисна трапезария
В Русе отваря врати нова кризисна трапезария