НОВИНИ

Днес приключва ремонтът на столичната ул."Граф Игнатиев"

През следващите месеци се очаква да заработи отново и книжният пазар на площад "Славейков".

Карина Караньотова
от Карина Караньотова Тереза Ставрева
12:32, 28.05.2019
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Малко повече от година след началото на ремонта на ул. "Граф Игнатиев", обектът е готов.

Нова настилка и безшумни релси, нови пейки, кошчета и осветление. Нов облик и за стари, но емблематични места като градинката при църквата "Св.Седмочисленици", площад "Гарибалди" и площад "Славейков".

Инж. Даниел Евлогиев, директор Дирекция "Транспортна инфраструктура" към СО: Пейката, която е на баща и син Славейкови, сега е при реставратор, който работи върху нея и след като приключи работата тя ще бъде възстановена на своето място. Що се отнася до фонтана предстоят, още няколко проверки преди да бъде пуснат в експлоатация.

Превърналите се в емблема на ремонта на улица "Граф Игнатиев" ограничители, ще бъдат подменени до месец, месец и половина, заявиха от Столичната община.

Подмяната им няма да бъде за тяхна сметка. Отстраняването на дефектите по целия обект-също.

Инж. Тодор Тодоров, представител на фирмата за надзор на ремонта: Даде се срок от една седмица на строителя до 28-тоест до днес, да отстрани тези недостатъци. Основно на определени места локални деформации по настилките, някъде не добре фугирани настилки, довършване на така наречените посадни места на дърветата.

Продължава да се уточнява начинът, по който ще изглежда обновеният книжен пазар, както и какво ще има в пространството пред църквата "Св.Седмочисленици".

;

Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" все още няма Акт 16, такъв документ е издаден само за трамвайното трасе. На 21 май от строителния надзор са констатитали дефекти, които трябва да се отстранят. Такива са неравности по настилката, незапълнени добре фуги, тактилни линии за незрящи хора, които свършват в стена. Според надзора, строителят трябва да ги отстрани до края на днешния ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повишава се нивото на р. Дунав, няма опасност от преливане
Повишава се нивото на р. Дунав, няма опасност от преливане
Министър Маринов: На евроизборите не е имало кибератаки
Министър Маринов: На евроизборите не е имало кибератаки