НОВИНИ

Домакините на Евро 2016 са готови за гостите

Организаторите на Евро 2016 отново заявиха, че не знаят да има специфична терористична заплаха срещу даден отбор или стадион. Повечето то участниците в първенството вече пристигнаха във Франция. На остров Ре с нетърпение очакват испанския отбор.

bnt avatar logo
от БНТ
10:32, 09.06.2016
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Френският остров Ре е в Атлантическия океан. Тук е базата на испанския национален отбор по футбол, един от фаворитите за европейската купа. Мерките за сигурност разбира се и тук са затегнати. В помощ на френските полицаи са дошли служители на испанската гражданска гвардия.

Местните жители са нетърпеливи да посрещнат гостите си.

Жером Тексие, собственик на бар
"Готови сме за тях, имаме специална испанска бира, ще инсталираме двуметров екран навън, за да гледаме мачовете.Надявам се , че ще се чувстват добре тук."

Фенове вече посрещнаха и отбора на Италия. Адзурите ще отседнат в база в Монпелие. Властите в Ница, един от градовете домакини увериха, че сигурността е на ниво.

Адолф Колра, шеф на полицията в Ница
"Току-що с кмета посетихме фен зоната.Няма по-безопасно място от нея".

Ден преди официалното откриване на ЕВРО 2016 проблемите във френския транспорт продължават. Едва 10 процента от служителите в железниците протестират , но влаковете се движат в намален състав. Стачката на пилотите от Ер Франс започва на 11 юни. За първенството се очакват близо 2 милиона чуждестранни фенове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кои са бедни в Гърция?
Кои са бедни в Гърция?
15 000 финландски домакинства са на тъмно след ураган
15 000 финландски домакинства са на тъмно след ураган