НОВИНИ

Доналд Тръмп разговаря с президента на Южна Корея

Американският президент Доналд Тръмп разговаря в Сеул с президента на Южна Корея Мун Дже-ин. Страната е втората спирка от азиатската обиколка на стопанина на Белия дом. Двустранната търговия и Северна Корея са основните теми на разговорите му.

bnt avatar logo
от БНТ
11:17, 07.11.2017
Чете се за: 00:29 мин.
По света

24-часовата визита на Тръмп в Южна Корея започна от военновъздушната база Осан, край Сеул, където се приземи самолетът му. После американският президент и съпругата му Мелания бяха посрещнати от южнокорейския държавен глава.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: С президента предвиждаме среща, посветена на търговията. Ще работим така, че да създадем много работни места в Съединените щати и това е една от причините заради която съм тук.
;

Белият дом обяви, че посещението на Тръмп цели да покаже твърдата позиция срещу севернокорейската ядрена заплаха, но мнозина в региона се опасяват, че още по-войнствена реторика ще засили опасността от военне ковфликт на полуострова.Само преди пет дни Пхенян отхвърли всякаква възможност за преговори.

Над 15 000 южнокорейски полицаи се грижат за сигурността на американската делегация. Доналд Търмп посети и най-голямата американска военна база в Южна Корея.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Люис Хамилтън също в списъка на Парадайз Пейпърс
Люис Хамилтън също в списъка на "Парадайз Пейпърс"
Русенският куклен театър с подарък по повод „Седмицата на бащата“
Русенският куклен театър с подарък по повод „Седмицата на бащата“