НОВИНИ

Доналд Тръмп заплаши Хилъри Клинтън със затвор

Повече взаимни обиди и по-малко вътрешни и външнополитически аргументи си размениха Доналд Тръмп и Хилъри Клинтън във втория от трите им телевизионни дебати преди президентските избори в Съединените щати на 8 ноември. В 90-минутната словесна битка в Сейнт Луис не липсваха публични извинeния и от двамата кандидати.

bnt avatar logo
от Деян Йотов
17:49, 10.10.2016
Чете се за: 01:19 мин.
По света

Дявол, лъжкиня и пълна с огромна омраза в сърцето жена. Така, в отдавна вече характерен за него стил, Тръмп се нахвърляше върху опонентката си на сцената в университета "Вашингтон". Дори извинението за грозните си думи по адрес на жените от публикувания в петък видеозапис милиардерът превърна в атака срещу Клинтън.

Доналд Тръмп, кандидат-президент на САЩ от Републиканската партия: Това са приказки като от съблекалнята. Не се гордея с тях. Храня голямо уважение към другите, към семейството си и народа на тази страна. Но така се случи. А ако погледнете Бил Клинтън - далеч по-зле. Докато аз само говоря, той действа.

Тръмп беше поканил в залата три жени, които твърдят, че са били обект на сексуални набези на Бил Клинтън и жертва на изнасилване, към която някога като адвокат Хилъри Клинтън се отнесла лошо. Хилъри не се поддаде на тази провокация.

Хилъри Клинтън, кандидат-президент на САЩ от Демократическата партия: Не само жените и този видеозапис поставят под въпрос колко Тръмп е годен за президент. Защото той напада също и имигрантите, и афроамериканците, латиносите, хората с увреждания, военнопленниците. Това е Доналд Тръмп и трябва да отговорим на въпроса дали и ние сме като него.

В опит да си върне инициативата след този скандал Тръмп принуди Клинтън да се извини за две неща - че е нарекла подкрепящите го гласоподаватели "окаяни" и че е използвала личния си сървър за служебна кореспонденция докато е била държавен секретар. За последното даже я заплаши, че ако стане президент, ще я вкара в затвора. Това предизвика нова вълна от критики от издигналите го републиканци. Те вече сериозно се опасяват, че скандалите около милиардера ще им навредят на изборите за Конгреса.

След всички хули и обиди в края на дебата някак странно прозвучаха отговорите на двамата на въпрос на избирател какво добро биха казали един за друг.

Хилъри Клинтън, кандидат-президент на САЩ от Демократическата партия: Вижте, аз уважавам децата му. Те са невероятно способни и отдадени и това говори много добре за Доналд.
Доналд Тръмп, кандидат-президент на САЩ от Републиканската партия: Тя е боец. Не харесвам много това, за което се бори, както и преценките ѝ в много случаи. Но тя наистина се бори и не се предава. Това според мен е добра черта.

Според допитване на Си Ен Ен 57 на сто от многомилионната телевизионна публика на дебата смятат, че победителка в него е Клинтън. 34 процента вярват, че е надделял Тръмп.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Самсунг спира производството на смартфоните Ноут 7
Самсунг спира производството на смартфоните Ноут 7
Оголен кабел притеснява жители на Благоевград
Оголен кабел притеснява жители на Благоевград