НОВИНИ

Двама украински войници бяха убити в източната част на страната

Двама украински войници бяха убити в Източна Украйна, където преди месец беше въведено ново примирие, съобщи говорител на редовната армия. "През последните дни отбелязахме загуби вследствие на боеве. Двама войници са мъртви", заяви пред медиите военният говорител Олександър Мотузяник. Според него смъртта им се дължи на нападения на проруски сепаратисти.

двама украински войници бяха убити източната част страната
bnt avatar logo
от БНТ
22:54, 27.01.2017
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Това са първите украински войници, загинали от близо две седмици. Боевете в Източна Украйна продължават въпреки подписването на ново неограничено примирие на 29 декември.

Наблюдателите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа изразиха съжаление, че от началото на примирието не са настъпили особени промени. Те потвърдиха, че боевете около бунтовническия бастион Луганск дори са се засилили.

"Потвърдихме смъртта на най-малко петима мирни граждани, в сравнение с 19 за цялата минала година", заяви пред медиите Александер Хуг, заместник-ръководител на наблюдателната мисия на ОССЕ в Украйна.

"Ударите продължават. Във вторник през нощта в станица Луганская нашите камери записаха сцени на насилие. Виждаме престрелка, което означава, че и двата лагера нарушават споразуменията от Минск", добави той.

От близо три години Украйна е разкъсвана от конфликт, при който загинаха близо 10 000 души. Правителствените сили се изправят срещу проруските сепаратисти. Киев и западните страни твърдят, че те получават подкрепа от Русия, но Москва отрича.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
67 автомобила са с отнета регистрация за седмица заради нарушения
67 автомобила са с отнета регистрация за седмица заради нарушения
Столичната прокуратура повдигна обвинения на трима мъже за кражби на автомобили
Столичната прокуратура повдигна обвинения на трима мъже за кражби на автомобили