НОВИНИ

Двамата ало измамници от Левски остават в ареста

Димитър Серафимов по прякор Келеша и братовчед му Серафим Серафимов от град Левски остават за постоянно в ареста. Окръжният съд в Пловдив потвърди решението на районния съд и не измени най-тежката мярка „задържане под стража” с оглед тежестта на извършеното престъпление. Срещу двамата има повдигнати обвинения за извършени две телефонни измами на територията на град Пловдив на стойност 2000 и 1000 лева.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
20:13, 09.08.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

В хода на делото стана ясно, че Димитър Серафимов е излязъл от затвора на 20 декември миналата година и от тогава досега се е занимавал освновно с планирането и организирането на акциите. В дома му в град Левски е открита тетрадка, в която са записани множество суми, за които се предполага, че съответстват на осъществените удари от групата на Келеша. Серафимов е направил пълни самопризнания за начина, по който е работила цялата схема. В криминалното си досие той има поне 7 седем осъждания за измами.

Галина Андреева – наблюдаващ прокурор по делото – Окръжен съд Пловдив: "По това досъдебно производство те първа се разследва извършването на поне още четири измами, в които са замесени привлечените към наказателна отговорност лица, като предстои да бъдат анализирани и множеството веществени доказателства, сред които сим карти, записки за различни видове сметки и съответно такива на телефонни номера."

Днешното решение на съда е окончателно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Продължава издирването на Фарук Бекташ​
​Продължава издирването на Фарук Бекташ​
Поклонението пред Никола Анастасов ще е в Сатиричния театър
Поклонението пред Никола Анастасов ще е в Сатиричния театър