Двудневен детски панаир радва децата на Благоевград

Двудневен детски панаир е открит за децата на Благоевград. Събитието, което е традиция за града, се осъществява от Фондация Изиарт с подкрепата на Община Благоевград.

от Източник: БТА
10:42, 26.05.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
двудневен детски панаир радва децата благоевград

Днес и утре над 40 културни и образователни инициативи за деца привличат жителите и гостите на областния център. Работилниците на открито са разположени на площад "Македония", занимания има и в залите на Регионалния исторически музей.

Сред работилниците, включени в тазгодишното издание на детския панаир, са ателиета по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство. Музикалното ателие е посветено на цигулката и всеки посетител може разбере как се свири на цигулка и има възможност лично да направи първите си музикални опити.

В рамките на събитието са изградени кът, посветен на българското изкуство с ателие по калиграфия, на което се пише с глаголица, ателие с мозайки от пловдивската базилика, както и изработка на ритони и колажи на средновековни костюми. За любителите на Изтока е направено ателие за рисунка с къна. Ателие по роботика забавлява децата, които обичат науката, а за най-любопитните е изложен и хармонограф - устройство за рисуване, използващо махала за създаването на геометрични изображения.

Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената - музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. По традиция, ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Омбудсманът Мая Манолова ще се срещне с протестиращите розопроизводители
Омбудсманът Мая Манолова ще се срещне с протестиращите розопроизводители
Премиерът Борисов е на посещение в Хърватия
Премиерът Борисов е на посещение в Хърватия