НОВИНИ

Джонсън и Мей са основните кандидати за премиер на Великобритания

Британският министър на вътрешните работи Тереза Мей и бившият кмет на Лондон и лидер на кампанията за "Брекзит" Борис Джонсън влизат в надпреварата за премиерския пост. За поста на "Даунинг стрийт" 10 се очаква да изявят претенции и бившият министър на отбраната Лиъм Фокс и и министърът на труда и пенсиите Стивън Краб.

джонсън мей основните кандидати премиер великобритания
bnt avatar logo
от БНТ
11:08, 30.06.2016 (обновена)
Чете се за: 00:23 мин.
По света

С писмо в днешния брой на известния британски вестник "Таймс" министърът на вътрешните работи Тереза Мей обяви кандидатурата си да наследи Дейвид Камерън на премиерския пост на страната. Основното предизборно обещание на Мей е да сплоти британския народ през периода на политическа и икономическа несигурност след решението за "Брекзит".


;

В писмото Мей обяви намерението си да стане лидер на Консервативната партия и да договори най-добрите условия за излизане на страната от Европейския съюз. Тя обещава да лансира радикална програма за социални реформи, с която да направи Великобритания страна, подходяща за всички.

Името на новия премиер ще стане известно на 9 септември след вътрешен вот на 150-те хиляди членове на Консервативната партия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Започва укрепване на свлачището по пътя между Велико Търново и Арбанаси
​Започва укрепване на свлачището по пътя между Велико Търново и Арбанаси
Гигантски нешлифован диамант не намери купувач
Гигантски нешлифован диамант не намери купувач