Екатерина Захариева ще води делегацията на ЕС на срещата на Г-20 в Аржентина

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава за Аржентина за участие в срещата на външните министри на страните от Г-20, която ще се състои на 20 и 21 май в Буенос Айрес, съобщиха от от пресцентъра на Министерството на външните работи. Захариева ще ръководи делегацията на ЕС.

от БНТ
10:21, 19.05.2018
Чете се за: 00:27 мин.
По света
екатерина захариева води делегацията срещата аржентина

В рамките на участието си във форума в Буенос Айрес се очаква вицепремиерът Захариева да има и двустранни срещи със свои колеги от държавите от Г-20.

Групата на двайсетте - Г-20, е учредена през 1999 г. като формат за среща на финансовите министри и управителите на централните банки. Тя включва 19-те страни с най-големите икономики в света - Австралия, Аржентина, Бразилия, Великобритания, Германия, Индия, Индонезия, Италия, Канада, Китай, Мексико, Русия, Саудитска Арабия, САЩ, Турция, Франция, Южна Корея, Южна Африка, Япония, и Европейския съюз.

Членовете на Групата заедно представляват 85 процента от световния брутен национален продукт, генерират 75 на сто от международната търговия и съставляват две трети от световното население.

Аржентина е настоящият ротационен председател на Г-20. Приоритетите, избрани от аржентинското председателство на Г-20 за 2018 г., са бъдеще на заетостта, развитие на инфраструктурата за устойчивото бъдеще на прехраната.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Сеул се отказа да участва във военновъздушни маневри с авиация от САЩ
Сеул се отказа да участва във военновъздушни маневри с авиация от САЩ
Росен Плевнелиев: Председателството на България е исторически успех за нея
Росен Плевнелиев: Председателството на България е исторически успех за нея