САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Елен Герджиков: Нима някой иска орел, рак и щука да управляват София?

Крайната оценка и равносметка на нашата работа ще я дадат избирателите. Моята лична равносметка е, че беше труден мандат, с много предизвикателства, конкретни казуси и проблеми, каза председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

от БНТ
18:54, 17.09.2019
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

По думите му трябва да има ясен план за новите предизвикателства, които стоят пред София през следващите години.

Много от проблемите в града, които заварихме преди 10 години, вече са в историята. Нашите критерии и взискателност се качват толкова повече, колкото повече се качва и качеството на живот. Всяка градивна критика помага за развитието на града. Хората, а оттам и общината вдигнаха критериите си и за качество на ремонт, и за качество на градска среда, и за темпове на развитие, обясни Герджиков.

Той призна, че има не малко неща, които не са довършени и те могат да бъдат прочетени в новите приоритети, които кметът Фандъкова записва в предизборната си програма. Тя ще бъде публикувана до дни. Там на първо място се откроява развитието на кварталите - малките улици, тротоарите, осветлението, междублоковото пространство.

Вторият приоритет е зеленият и чист град. Повече усилия в мерките и контрола по достигането на нива на чистота на въздуха.

Новите възможности и предизвикателства пред града изискват нови хора, компетенции и експертиза, изтъкна председателят на Столичния общински съвет. По думите му Мая Манолова е силен и очакван опонент, който заслужава уважение.

Гледайте целия разговор във видеото!

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Мемоарите на Едуард Сноудън излизат в книга
Мемоарите на Едуард Сноудън излизат в книга
ДРУГИТЕ новини: От дяволски колца до бързи скутери
ДРУГИТЕ новини: От "дяволски колца" до бързи скутери