НОВИНИ

Еманюел Макрон и Марин льо Пен на поклонение на полицая, убит на "Шанз Елизе"

Френската Лига за правата на човека призова да се гласува против крайната десница. Вторият тур на президентските избори във Франция е на 7 май. Проучванията сочат победа за центриста Еманюел Макрон срещу Марин льо Пен. Двамата присъстваха на поклонението на убития на 20 април френски полицай, загинал при атаката на "Ислямска държава " в центъра на Париж.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
16:42, 25.04.2017
Чете се за: 00:44 мин.
По света

Полицаи, министри и политици се събраха в двора на префектурата на полицията в Париж, за да отдадат почит към паметта на убития на 20 април от" Ислямска държава" полицай Ксавие Жюжле. Сред тях и Еманюел Макрон и Марин льо Пен. Приятелят на убития развълнува всички.

Етиен Кардилес, партньор на убития Ксавие Жюжле: Когато разбрахме, че на "Шанз-Елизе" има сериозен инцидент и че полицай е загубил живота си, един глас тихичко ми каза, че това си ти. Това е момент, от който всеки се страхува и всички се надяват, че няма да се случи.

"Не изпитвам омраза", каза още Етиен, повтаряйки популярните думи на съпруга на една от жертвите в атентата в зала Батаклан, преди две години. Президентът Оланд призова присъстващите кандидати за Елисейския дворец да предоставят необходимите бюджетни ресурси на силите на реда.

Франсоа Оланд, президент на Франция: "Обявяваме Ви за кавалер на Почетния легион"!

Марин льо Пен получи и аплодисменти, и освирквания. Кандидатката временно се оттегли от председателския пост на Националния фронт съгласно концепцията на де Гол, президентът да е над всички партии. Очевидно така крайнодесните се опитват да спечелят още гласове. Засега това изглежда малко вероятно, защото кандидатът на Ротшилд, както наричат Макрон, ще спечели с 61 % срещу 39 за евродепутатката, според последните проучвания. От движението на Макрон обаче заявиха, че избори не се печелят предварително.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обезвредиха бомба от Втората световна война в село Тетово
Обезвредиха бомба от Втората световна война в село Тетово
В Берлин повдигнаха обвинение на българина, ритнал момиче по стълбите в метрото
В Берлин повдигнаха обвинение на българина, ритнал момиче по стълбите в метрото