НОВИНИ

Ердоган обвини ЕС, че не спазва обещанието си за безвизов режим

Турският президент Реджеп Ердоган разкритикува Европейския съюз за неизпълнението на обещанията си за безвизов режим с Анкара. „Октомври е важен месец за нашите отношения с ЕС. През този месец трябва да влезе в сила безвизовият режим, но позицията на Евросъюза се свежда до това, че той не изпълни дадената на Турция дума“, каза държавният глава при откриването на заседанието на парламента след лятната ваканция.

bnt avatar logo
от БГНЕС
22:07, 01.10.2016
Чете се за: 00:23 мин.
По света
ердоган обвини спазва обещанието безвизов режим

Според Ердоган в отношенията си с ЕС Турция винаги е държала на своята дума. Той също така подчерта, че Анкара няма никакви проблеми със спазването на критериите на ЕС, човешките права и върховенството на закона.

“Ние не ги изпълняваме заради желанието на ЕС, а заради по-добрия живот на нашите граждани, които са достойни за тях. Няма пречки ЕС да приеме Турция в съюза като пълноправен член, ние сме готови за това“, подчерта той и добави, че европейците трябва да направят избор дали да бъдат с Турция или не, но отговорността за това решение не трябва да се прехвърля на Анкара.

Въвеждането на безвизовия режим за краткосрочни пътувания на турски граждани е една от ключовите точки в споразумението с ЕС за ограничаване на миграционните потоци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лидерът на испанските социалисти подаде оставка
Лидерът на испанските социалисти подаде оставка
С промените в Семейния кодекс ще се разкрива и тайната на осиновяването
С промените в Семейния кодекс ще се разкрива и тайната на осиновяването