НОВИНИ

​Френски полицаи влязоха в сблъсъци с мигранти около бежанския лагер край Кале

Френската полиция използва днес сълзотворен газ и водни оръдия срещу мигранти и демонстранти около бежанския лагер в Кале, известен като "Джунглата", предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
21:17, 01.10.2016
Чете се за: 00:26 мин.
По света
​френски полицаи влязоха сблъсъци мигранти около бежанския лагер кале

Около 200 мигранти и петдесетина активисти се бяха събрали под един мост, за да протестират срещу лошите условия в лагера, който президентът Франсоа Оланд се закани, че ще закрие до края на годината. Полицаите влязоха в стълкновение с мигрантите, опитвайки се да ги изтласкат към намиращия се наблизо лагер, а активистите хвърляха камъни по органите на реда.

Други 150 демонстранти бяха потеглили от Париж с четири автобуса, но полицията ги спря на 50 км от Кале. В Кале през последните две годни се струпаха хиляди мигранти, избягали от войните и нищетата в Афганистан и Сирия. Мнозина от тях се опитват да се качат на влакове или камиони, за да преминат през канала под Ламанша и да попаднат в Обединеното кралство. Съществуването на "Джунглата" предизвиква недоволство сред местните жители и налага постоянно полицейско присъствие в района.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С промените в Семейния кодекс ще се разкрива и тайната на осиновяването
С промените в Семейния кодекс ще се разкрива и тайната на осиновяването
Кампания на БНТ Мост към Кристо
Кампания на БНТ "Мост към Кристо"