НОВИНИ

ГЕРБ и РБ най-вероятно ще правят правителство

Има парламентарно мнозинство за съставянето на евентуално ново правителство в рамките на този парламент. Това стана ясно след днешните преговори в парламента между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт. Разговорите обаче ще продължат и утре.

Надежда Василева
от Надежда Василева
13:29, 19.12.2016 (обновена)
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Повече от 2 часа трите формации търсеха начин за сближаване на позициите си. След срещата стана ясно, че ако се стигне до нов кабинет, премиерът ще бъде излъчен от Реформаторския блок, а ГЕРБ ще участва с министри. От Патриотичния фронт запазиха мълчание дали техните условия за подкрепа са били приети. Работни групи ще подготвят промени в управленската програма, съобразени с искания на отделните формации и ще бъдат определени конкретни срокове за изпълнение.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Можем да кажем, че има различни мнения, но смятам, че националните интереси са по-важни от това, кой какво смята. Защото в момента имаме парламентарно мнозинство, има желание от РБ в диалог да видим дали можем да формираме кабинет, който да бъде подкрепен, и с допълнителна парламентарна подкрепа от партиите, които формираха парламентарното мнозинство - това са Патриотичният фронт, и надявам се и други партии също ще се присъединят в подкрепа за съставяне на правителство във формат 43-ти парламент.
Петър Москов - министър на здравеопазването в оставка: Има вече принципно съгласие, че на основата на програмата за управление като че ли има мнозинство, което може да застане зад нов кабинет.
Найден Зеленогорски - съпредседател на ПГ на Реформаторския блок: Не може да говорим за правителство и за състав, преди да сме уточнили, че се базираме на тази програма. Че сме определили ясни приоритети, които сме фиксирали с конкретни срокове, тогава ще дойде моментът да говорим за министър-председател и конкретни министри.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Либийски войници загинаха при нападение на атентатор-самоубиец край Бенгази​
Либийски войници загинаха при нападение на атентатор-самоубиец край Бенгази​
Празничните послания на звездите
Празничните послания на звездите