НОВИНИ

Годишната сесия на китайския парламент приключи

Годишната сесия на китайския парламент приключи. В нея участваха над 2 000 депутати. Президентът Си Дзинпин обяви, че Китай е влязъл в нова ера на развитие.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
11:40, 20.03.2018
Чете се за: 00:32 мин.
По света

На сесията на китайския пърламент бяха утвърдени важни промени. Пекин пристъпва кам нов етап на реформи и модерниздация. Страната е решена да още повече да отвори пазара си за света.

Твърдо вярваме в успешното бъдеще на Китай, каза в речта си китайският президент .

Си Дзинпин, президент на Китай: Само когато хората имат доверие, държавата има бъдеще и става силна. Тъй като социализмът с китайско лице навлезе в нова ера, трудолюбивият и смел китайски народ сатан по-уверен, по-горд и по-силен.Историята го потвърди и ще продължава да го потвърждава, че само социализмът може да спаси Китай.

Премиерът Ли Къцян уточни, че националната икономика ще бъде отворена напълно за чуждата конкуренция, с по-добра защита на интелектуалната собственост.

Китайският премиер заяви, че не иска търговска война със Съединените щати.Той добави, че Китай ще вземе мерки за по-балансирани търговски връзки с Вашингтон.Основите на китайската икономика са здрави, финансовият сектор е стабилен, увери Ли Къцян.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Норвежкият правосъден министър подаде оставка и предотврати правителствена криза
Норвежкият правосъден министър подаде оставка и предотврати правителствена криза
Почина последният мъжки северен бял носорог
Почина последният мъжки северен бял носорог