НОВИНИ

Инспекция на границата с Турция показа, че ситуацията е спокойна

Положението по българо-турската граница е спокойно, а подсилените с армия гранични патрули контролират всички рискови участъци, коментира в Бургас главният секретар на МВР Георги Костов. По-рано днес той инспектира сухопътната граница от Елхово до Малко Търново, а след обяд на борда на граничен полицейски кораб огледа и морската акватория до Бургас.

bnt avatar logo
от БНТ
17:48, 22.07.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Инспекцията та гл.секретар е започнала от Елхово по граничната бразда е стигнала до ГКПП"Малко Търново".

Георги Костов: "Проведох редица срещи със смесени наряди от служители на Гл.дирекция "Гранична полиция"...командировани колеги от други части на граничните ни подразделения и разбира се подкреплението от Българската армия." "Навсякъде мнението на колегите беше, че обстановката е относително спокойна и благоприятна."

На пристанище Царево гл.секретар се качи на борда на гранично-полицейският кораб "Поморие" и започна морската част на инспекцията на българската граница. Задачата бе да се провери какво е наличието на рибарски кораби, след като стана ясно, че мрежите за калкан са едно от вероятните причини за масовата смърт на малки делфини.

Георги Костов: Направихме един обход на морската ни акватория... Не видяхме нито един рибарски съд, който в териториални води да извършва някакъв нерегламентиран улов на риба.

На въпрос какво е състоянието на българо-гръцката граница и дали има миграционен натиск Георги Костов бе категоричен:

Георги Костов: Там не е проблем миграционния натиск, защото при задържане на тези незаконно проникнали в страната чужденци, има процедура по която бързо, в рамките на 24 часа, след като приключи веднага наказателното производство срещу тях - те биват връщани в гръцките бежански центрове.

Заедно с екипажа на гранично-полицейският кораб гл.секретар отплава за нова проверка на морската ни акватория.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията откри домашна наркооранжерия с подземен тунел
Полицията откри домашна наркооранжерия с подземен тунел
ВиК майстор измами 11 русенци
ВиК майстор измами 11 русенци