Гранични полицаи задържаха 45 чужденци на българо-сръбската граница

През изминалото денонощие гранични полицаи от ГПУ-Брегово задържаха 45 чужденци при опит да преминат нелегално българо-сръбската граница, съобщиха от пресцентъра на "Гранична полиция".

от Агенция"Фокус"
13:37, 19.07.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
гранични полицаи задържаха чужденци българо сръбската граница

Вчера сутринта граничен полицейски патрул от ГПУ-Брегово е задържал в землището на село Извор махала, общ. Кула, на 800 метра източно от българо-сръбската граница 13 афганистанци и 13 пакистанци. Към 18.30 часа на 18 юли друг наряд от ГПУ Брегово е установил в землището на село Делейна, общ. Брегово, 12 афганистанци и двама иранци при опит да преминат границата със Сърбия.

Малко след полунощ днес петима афганистанци са открити близо до границата в района на село Косово. Всичките 45 чужденци са задържани в ГПУ-Брегово. Една част от тях имат регистрационни карти, издадени от Държавната агенция за бежанците. Те са предупредени и са изведени от граничната зона. На другите са наложени принудителни административни мерки, те ще бъдат съпроводени до Специалния дом за временно настаняване на чужденци (СДВНЧ) в кв. "Бусманци".

През изминалото денонощие гранични полицаи от РДГП – Елхово са предотвратили 10 опита на 157 лица да преминат незаконно българо-турската граница.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
БНБ пуска пет нови монети през 2017 година
БНБ пуска пет нови монети през 2017 година
Прокуратурата внесе обвинителен акт в Специализирания съд по делото Сарафово
Прокуратурата внесе обвинителен акт в Специализирания съд по делото "Сарафово"