НОВИНИ

Граждани искат спиране на търга за "Струма", за да не се повтори ужасът от Своге

За да не се повтори трагедията в Искърското дефиле при Своге, да се спре търгът за лот 3.2 на автомагистрала "Струма" в Кресненското дефиле. Това искат от "Граждани за устойчиво развитие", съобщи на пресконференция Димитър Димитров от сдружението.

bnt avatar logo
от БТА
13:16, 29.08.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
граждани искат спиране търга струма повтори ужасът своге

Трябва да се спре този търг и независима международна оценка да оцени качеството на безопасността на т.нар. двойно трасе на магистрала "Струма" през Кресненското дефиле, каза Димитров, според когото проектът не отговаря на изискванията за магистрала, удължава пътуването през дефилето със 7 км, не съхранява и самото дефиле, няма дублиращ път, транспортно неудачен е и крие опасности.

Сезираме президента и главния прокурор с искане да се спре този лот, бързането с него, посочи Димитров.

По думите му, трябва да се спрат всички пътни проекти, които предстоят да се обявяват на търгове и за тях да се изготви независима, с международно участие, експертиза, показваща, че това, за което ще се дават пари, гарантира максимална безопасност.

Системата на поддържане и на развитие на пътната инфраструктура в България трябва да се прави от професионалисти, които имат отговорността и възможността да предлагат професионално издържани решения, максимално гарантиращи безопасността, коментира още Димитров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 80% от европейците искат смяната на времето да отпадне
Над 80% от европейците искат смяната на времето да отпадне
София става постоянна Европейска столица на спорта
София става постоянна Европейска столица на спорта