НОВИНИ

Граждани на няколко арабски страни са сред жертвите в нощно заведение в Истанбул

Граждани на Саудитска Арабия, Мароко, Ливан и Либия са сред убитите при нападението в нощен клуб в Истанбул през изминалата нощ, предаде Ройтерс. Това съобщи турската министърка на семейството и социалната политика Фатма Бетюл Саян Кая, цитирана от Анадолската агенция. Най-малко 39 души, много от тях чужденци, бяха убити при атаката, извършена от въоръжен нападател, който откри огън напосоки по празнуващите в нощния клуб Реина.

граждани няколко арабски страни сред жертвите нощно заведение истанбул
bnt avatar logo
от БНТ
14:39, 01.01.2017 (обновена)
Чете се за: 00:41 мин.
По света

"Има много различни националности - Саудитска Арабия, Мароко, Ливан, Либия и граждани на други страни", каза министърката в изказване за медиите пред болница, където посети пострадали.

Ливанското външно министерство потвърди, че има ливанци сред ранените при нападението. Ведомството уточни, че става дума за трима леко пострадали ливански граждани, включително дъщеря на депутат. Ливанската телевизия Нюз ТВ предаде същевременно, че има и убит ливанец. Това е съобщило семейството на човека, което било уведомено официално, че той е сред загиналите.

Йордания потвърди, че трима нейни граждани са били убити при въоръженото нападение, предаде ТАСС, позовавайки се на източници от правителството.


Израелка е сред убитите при нападението, извършено в новогодишната нощ в истанбулски нощен клуб, съобщи израелското външно министерство, цитирано от Ройтерс. Тя е идентифицирана като Лиан Насер, на 19 години. Израелски медии съобщиха, че тя е била в заведението с трима свои приятели от Израел. Един от тях е бил ранен.

В изявление днес премиерът Бенямин Нетаняху посочи, че снощният атентат е поредното смъртоносно нападение в Турция. "Изпращаме нашите съболезнования на семействата на убитите и най-добри пожелания за възстановяване на ранените", каза още премиерът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
35-годишен диригент ръководи Новогодишния концерт на Виенската филхармония
35-годишен диригент ръководи Новогодишния концерт на Виенската филхармония
Българи посрещнаха Новата година в Манхайм с пищна заря
Българи посрещнаха Новата година в Манхайм с пищна заря