НОВИНИ

Граждани настояват софийската епархия да върне игумена на Кладнишкия манастир

Граждани се събраха пред сградата на БНТ в подкрепа на отстранения игумен на Кладнишкия манастир - отец Рафаил. Те настояват Софийската епархия да върне игумена на неговия пост.

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
19:30, 14.10.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Отец Рафаил е отстранен, защото пречи на усвояването на европейски средства, а не защото не се грижи за храма. За това настояват привържениците му. Според тях игуменът се е справял добре със стопанисването на Кладнишкия манастир и е помагал на нуждаещите се.

В края на август пък в двора на манастира жители на село Кладница се събраха на протест срещу игумена на манастира. Те обвиниха отец Рафаил, че е оставил двора на манастира да обрасне в бурени, а помещенията да се превърнат в складове за боклуци.

Жителите на селото обвиниха йеромонаха, че е взел за себе си парите от дарения, които са събирани през годините за възстановяване на храма. Стигна се дори до намесата на полицията. Проверката на Софийската митропОлия установи нарушения и преди няколко дни отец Рафаил беше отстранен от Кладнишкия манастир "Свети Николай Мирликийски Чудотворец".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израел прекратява сътрудничеството си с ЮНЕСКО
Израел прекратява сътрудничеството си с ЮНЕСКО
Скръб и несигурност след смъртта на краля на Тайланд
Скръб и несигурност след смъртта на краля на Тайланд