НОВИНИ

Григор Димитров отпадна в третия кръг на "Уимбълдън"

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна в третия кръг на Откритото първенство на Великобритания. Димитров загуби от Стийв Джонсън (САЩ) със 7:6(6), 6:7(3), 4:6, 2:6.

bnt avatar logo
от БТА
21:40, 02.07.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
григор димитров отпадна третия кръг уимбълдън

Двубоят беше подновен днес, след като заради лошото време в Лондон вчера двамата изиграха само седем гейма, а Джонсън имаше пробив аванс при 4:3. Американецът спечели подаването си и поведе с 5:3, но полуфиналистът от 2014 година Димитров успя да изравни за 5:5, а след това 25-годишният хасковлия взе тайбрека с 8:6 точки с единствен минипробив в края. Във втория сет двамата не допуснаха пробив, но в тайбрека Джонсън имаше предимство, след като взе пет поредни разигравания и дръпна с 6:2, което се оказа решаващо.

Преди началото на третата част заваля силно и срещата беше прекъсната, както и още няколко пъти след това. Накъсването на играта не се отрази добре на българина, който допусна доста колебания. Джонсън поведе с ранен пробив в третия сет, а в последствие изгради аванса си до 5:2. Димитров върна единия пробив и намали до 4:5, но не успя да реализира обрат.

По подобен начин се разви и четвъртата част, но този път при 5:2 американецът спаси три възможности за пробив и затвори мача, за да се класира за първи път в кариерата си за четвъртия кръг на турнирите от Големия шлем.

Димитров пласира 49 печеливши удара срещу 59 на съперника, като допусна 29 непредизвикани грешки срещу 34 на американеца. Българинът успя да реализира само 3 пробива от 14 възможности, докато противникът му направи 6 от 16 шанса.

Следващият съперник на Джонсън ще бъде седемкратния шампион Роджър Федерер (Швейцария).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гражданин на САЩ е сред убитите при терористичното нападение в Бангладеш
Гражданин на САЩ е сред убитите при терористичното нападение в Бангладеш
Близо 20 членове на Ислямска държава са задържани за атентата в Истанбул
Близо 20 членове на "Ислямска държава" са задържани за атентата в Истанбул