НОВИНИ

Гръцкият парламент прие закон "за социална справедливост"

Гръцкият парламент прие тази нощ закон "за социална справедливост". Целта му е да смекчи строгите мерки за икономии. Ще успее ли, обаче, да тушира напрежението в южната ни съседка.

bnt avatar logo
от Катя Пеева-кор. на БНР
11:39, 21.02.2016
Чете се за: 00:41 мин.
По света

Сириза изпълни поне едно предизборно обещание- безплатни здравни осигуровки за безработните.А наемането на хора ,които години са без работа,в общините е законова рамка на съществуваща разпоредба.Наемане е не назначаване на постоянна работа,което гарантира заетост на договори за по два или максимарно четири месеца.

Опозицията гласува против закона,което показа на гърците,че и дори в името на някаква помощ,макар и незначителна,партиите се интересуват само от оцеляването си.Дебатите се сведоха до това,кой е по-виновен за кризата.

„При непосилни данъци,рецесия вече шеста година,безработица на върха на Европейския съюз ,за каква социална справедливост говорят депутатите в парламента",възмущават се хората,които са на прага на оцеляването.

Несъмнено приетият закон е някаква стъпка в помощ на социалнослабите,но това няма да намали напрежението.Нито ще откаже гърците да протестират за социална справедливост,както я разбират хората.Борба с корупцията,намаляване на безработицата и реална програма за развитие на икономиката.

Въпреки гръмките обещания на Сириза и пламенните речи на Ципрас,въпреки опитите на опозицията да покаже поне ,че съществува,дори и със „закона за социална справедливост" фермерите са на блокадите,а всички останали са готови всеки момент да протестират- единственият начин да бъдат забелязани и от Атина и от Брюксел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първа победа за българските баскетболистки
Първа победа за българските баскетболистки
Как се става герой попитаха Малките репортери на БНТ
Как се става герой попитаха Малките репортери на БНТ