НОВИНИ

Гръцкият премиер Алексис Ципрас иска "ефикасна" солидарност за бежанците

За "ефикасна" солидарност при решаване на бежанския проблем призова гръцкият премиер Алексис Ципрас на срещата на върха в Брюксел, като подчерта, че "Гърция носи целия товар от този проблем".

bnt avatar logo
от БТА
08:45, 21.10.2016
Чете се за: 00:24 мин.
По света
гръцкият премиер алексис ципрас иска ефикасна солидарност бежанците

Това са казали правителствени източници от Брюксел малко след приключване на първото заседание на срещата на върха, на която се разисква необходимостта от постигане на миграционно споразумение на ЕС. Ципрас изтъкнал, че от 66 хиляди места за релокация от Гърция в други страни на ЕС са били реализирани само 5200. Той добавил, че Гърция се нуждае от "ефикасна солидарност", за да реши бежанския проблем, и че тази солидарност следва да бъде не само "ефикасна", но и "гъвкава".

Премиерът на Гърция казал още, че договореностите за бежанците следва да се спазват от всички, а не само от тези, които са в слаба позиция. Алексис Ципрас посочил, че е необходимо да бъде даден ясен отговор на Турция по въпроса за визите, за да не се дават поводи на турския президент Реждеп Тайип Ердоган по въпроса за спазването на споразумението с ЕС за бежанците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екатерина Захариева: Намалели са децата в наказателните интернати
Екатерина Захариева: Намалели са децата в наказателните интернати
Шефът на Медицински одит: 62% от жалбите са за качеството на здравеопазването
Шефът на "Медицински одит": 62% от жалбите са за качеството на здравеопазването