НОВИНИ

Предупреждение за опасни вълни по бреговете на Флорида заради "Ирма"

Ураганът "Ирма", който достигна сушата на западните брегове на Флорида, отслабна до втора категория. Въпреки това, той продължава да е изключително опасен. Милиони останаха без ток. Има предупреждение за опасни вълни по бреговете на Флорида.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
08:11, 11.09.2017
Чете се за: 00:41 мин.
По света

Ураганен вятър, изтръгнати дървета и разрушени постройки. Такава е обстановката в Южна Флорида. До момента жертвите на природната стихия в рамките на щата са 3. Поривите на вятъра достигат 175 км/ч.

"Ирма" е на десетина километра северно от курортния град Нейпълс и се насочва към северната част на полуострова. Въпреки че части от курортния град са наводнени все още има питейна вода. След преминаването на урагана над Маями някои квартали са наводнени, а около 2 милиона и 500 хиляди домакинства са без ток.

Каталина Херцог, жител на Маями: Внушително е. Усещаме силата на бурята, но окото на урагана е на 200 мили. Не мога да си представя каква сила е това.

Ураганът се насочва към района на Тампа Бей, където живеят около 3 милиона души. Днес следобед се очаква "Ирма" да премине по-навътре по сушата, към северната част на Флорида и югозападна Джорджия.

6 милиона и 300 хиляди души са се евакуирали. Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви цялата територия на Флорида за зона на най-голямо природно бедствие, по предложение на губернатора на щата Рик Скот. Това решение позволява незабавно изпращане на федерални средства в помощ на пострадалите от урагана "Ирма" и заплащане на извънредния труд на държавните служители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Емил Радев, евродепутат: Няма нарушения от страна на граничарите ни
Емил Радев, евродепутат: Няма нарушения от страна на граничарите ни
Деца посягат на деца: Пренасят ли се социалните мрежи в реалността?
Деца посягат на деца: Пренасят ли се социалните мрежи в реалността?