НОВИНИ

Издирват изчезнал мъж в Стара планина

40-годишен мъж от Русе се е изгубил в Стара планина. По първоначални данни, той не се е прибрал вече трети ден. Сигналът към спасителната служба е подаден вчера в ранния следобед. В операцията по издирването участват планински спасители от Карлово и Троян. Последната връзка с изчезналия турист е била осъществена по телефона с негов приятел в понеделник вечерта.

bnt avatar logo
от БНТ
15:31, 14.12.2016 (обновена)
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Тодор Владимиров бил отседнал със свой приятел в хижа над Сопот в петък вечерта. На следващия ден решили да тръгнат до връх Ботев, но хижарят им казал, че времето се влошава и е неблагоприятно за преходи. Въпреки това Тодор тръгнал сам.

Христо Стаматов - началник на ПСС Карлово
Влошаването на времето го е накарало да си промени неговите планове и ще се опита да се спусне към х. Васил Левски, която се намира на два часа път от мястото където предполагам той е успял да говори по телефона.

От рано тази сутрин спасителните екипи проверяват всички маркирани маршрути и заслони. Началникът на спасителната служба в Карлово посочи, че по информация на близките Тодор е опитен планинар и добре познава този район

Христо Стаматов - началник на ПСС Карлово
Знае къде има обхват, не е случаен човек и ще си включва телефона само там където има обхват, но слизайки от връх Жълтец посока Васил Левски той там няма покритие на нито един от операторите.

От туристическото дружество в Русе казаха, че Тодор е преминал курс по планинарство при тях и е височинен алпинист.

Сашо Попов - председател на ТД "Приста" Русе
Шанса да оцелее да слезе до долу е много голям. Аз вярвам че Тодор има сили да го направи това, носил е и палатка с него.

Попов изрази надежда, че изчезналият мъж може да си е направил изкоп и да изчаква да пренощува въпреки лошото време през последните два дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Сраженията в Алепо бяха подновени
​Сраженията в Алепо бяха подновени
Започва изтеглянето на дерайлиралите цистерни в Хитрино
Започва изтеглянето на дерайлиралите цистерни в Хитрино