НОВИНИ

Изложба представя картини на Никола Манов

Картини, рисувани през последната една година от световноизвестния български художник Никола Манов, могат да видят неговите почитатели в София. Изложбата беше открита тази вечер и представя 90 платна на маестрото, обединени под името "Небесни кръстопъти".

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
22:31, 23.11.2016
Чете се за: 00:41 мин.
Още
изложба представя картини никола манов

Човек винаги трябва да гледа напред - с това послание Кольо Манев откри своята поредна изложба в София. Но го направи по телефона от Франция, където го задържа здравето му. Вълнението му обаче не беше по-малко. Галерия "Финес" за втора поредна година събира най-новите му картини и те отново са подредени от приятеля му акад. Светлин Русев.

Акад. Светлин Русев: "Картините са взаимодопълващи се в една изложба, с едно подреждане можеш да утрепеш един художник и заедно с това можеш да го покажеш в много по-добра светлина. Открай време космосът и космическите проблеми, третирането и изграждането на една негова вселена, космическа е било на преден план и тези работи - по-големите неща в композициите носят точно това внушение.

"Непознатата планета", "Възход", "Комос", "Пещерен свят", "Пластове" и разбира се "Небесни кръстопъти" - малка част от имената на картините - пътища и светове, в които ни води Манев. Някои в запазения му стил - върху корк.

Мариела Табакова, собственик на галерията: "От неговите картини постоянно излизат лъчи, лъчи, които са мостове към различни вселени, към различни точки на планетата".

Изложбата продължава до 10 декември. От галерията си пожелават за следващата своя изложба догодина Никола Манев да дойде лично.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поддръжници на Брекзита настояха правителството да действа по-бързо
Поддръжници на Брекзита настояха правителството да действа по-бързо
Започна конкурсът България на длан - макети на открито
Започна конкурсът "България на длан - макети на открито"